SKAPTOBARA 2 - мнение

in , , by Bludger Queen, понеделник, април 09, 2018
Бих искала да ви разкажа за преживяването си в новооткритото местенце за бургери в Пловдив, което може да намерите в Капана, на мястото на небезизвестния бар Download. Името е SKAPTOBARA 2, а кулинарните им изкушения биха заинтригували и най-претенциозните ценители на бургери. 


SKAPTOBARA - Кои са те?

"SKAPTOBARA е бар в американски стил, предлагащ огромна селекция от бири и бургери по оригинална американска рецепта, поднесени в уютна атмосфера."

Както подсказва името, бургер барът Skaptobara 2 е втори по рода си, като оригиналният се намира в София, на ул. Искър 11А, където до ден днешен продължава да привлича не само столичани, но и хора от цялата страна. 

С отварянето на вратите на бар 2 в "Града под тепетата", моето любопитство надделя и нямаше как да не опитам поне един от техните бургери. Също така бих искала да споделя, че по здравословни причини не беше добра идея да ям подобна храна, но просто не можех да си избия от главата снимките, които виждах в социалните мрежи на приятели, както и привличащите описания в официалната фейсбук страница на Skaptobara. Веднъж се живее, пък.


При първия ми сблъсък със Skaptobara 2, бургерите бяха взети от бара, опаковани за вкъщи. С моя приятел се спряхме на Sa7osh1 бургер и Bourbon бургер, с гарнитура от картофки с розмарин. Храната беше прилежно опакована, което наистина ме очарова. Бургерите бяха добре подредени, с идеално съотношение откъм продукти. Това, което ще ви поднесат на място в бара е 1:1 с това, което ще получите за вкъщи. Това определено натрупа доста точки в тяхна полза, тъй като опитът е доказал, че когато се поръчва храна за вкъщи от "Хепи", например, храната е почти неузнаваема и няма нищо общо с това, което се сервира на място. 

на снимката: Bourbon burger


Bourbon burger


  • двоен телешки бургер
  • двоен бекон
  • двоен чедър
  • кисели краставички
  • маринован червен лук
  • домашен бърбън сос

Моето мнение: Бургерът беше вкусен, но също така и пикантен, което лично на мен по принцип не ми харесва и затова не мисля, че ще повторя.

на снимката: Sa7osh1 burger


Sa7osh1 burger


  • сочно телешко
  • хрупкав бекон
  • кашкавал, паниран в натрошен тортила чипс
  • свежа рукола
  • червен лук
  • бургер сос

Моето мнение: Ох, откъде да започна. Това е моят бургер. Всеки компонент беше в идеално количество, руколата придаваше свежест, а сосът е точно това, което си представям, като чуя "бургер сос". Кашкавала просто не мога да опиша с думи. С всяка хапка се разстилаше като дъвка, както си и трябва. Майната ѝ на алергията ми към млечни продукти. Бих се жертвала в името на този бургер, дори и след това да ми се налага да се гърча в продължение на 1 седмица. Честно казано, кашкавалът не ме удари толкова силно, колкото си мислех. Търпимо е, което само може да ме радва, защото наистина започвам да се пристрастявам към този Сатоши бургер.

Гарнитура от пържени картофки с розмарин

Прекрасни са! Картофките са свежи, добре овкусени, а розмаринът им придава неустоим вкус! Определено ще пробвам да овкусявам картофките вкъщи по този начин.

Цената

При взимане на място за вкъщи, ви дават отстъпка -10%.  Същата отстъпка важи и при плащане с Bitcoin, ако случайно някой се интересува и има мерак. Ако не ме лъже паметта, бургерите струваха 12лв всеки, а добавката с картофки е по 2лв.

Къде


Можете да си поръчате бургери за вкъщи и през FoodPanda, което е страхотно за тези от вас, които ги мързи да се очовечат, заради едното разкарване до самото място. Хахаха. А ако сте се решили да хапнете на място, уверявам ви, че атмосферата там е приятна, като има маси и навън, когато времето го позволява. Вторият ми сблъсък с вкусните бургери беше на място, в Капана. Обстановката беше чудесна, а персоналът повече от любезен. Личи си, че ценят всеки свой клиент. Ако искате да си хапнете доволно с приятели, то задължително се отпуснете в уютната атмосфера на Skaptobara 2, намиращ се на ул. Йоаким Груев 24 (на мястото на бившия бар Download).

---------------------------------------------------------------------------

Постът не е спонсориран от Skaptobara. Мнението е лично мое. 
Ако сте посещавали това място, ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение в коментарите, както и да споделите кое е любимото ви изкушение от тяхното меню.

Благодаря, че четете моя блог!
-Т.
SHARE 0 comments

Add your comment

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS